Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fiat Chrysler: Αν ο Trump επιβάλει εμπορικούς δασμούς, ίσως κλείσουμε τα εργοστάσια στο Μεξικό

Fiat Chrysler: Αν ο Trump επιβάλει εμπορικούς δασμούς, ίσως κλείσουμε τα εργοστάσια στο Μεξικό
Πριν λίγες ώρες η γιγάντια αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε πως θα παράγει σε Οχάιο και Μίσιγκαν τρία επιπλέον μοντέλα Jeep
Ένα βήμα παραπέρα φαίνεται πως πηγαίνει η Fiat Chrysler Automobiles, καθώς μετά την ανακοίνωση πως επενδύει ένα (1) δισ. δολάρια σε δύο εργοστάσιά της στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνει λόγο και για πλήρη απόσυρση των δραστηριοτήτων της από το Μεξικό.
Ειδικότερα, πριν λίγες ώρες η γιγάντια αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε πως θα παράγει σε Οχάιο και Μίσιγκαν τρία επιπλέον μοντέλα Jeep, με την επένδυση να έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 2.000 θέσεων εργασίας.
Το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί έως και το 2020.
Πλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Sergio Marchionne, τονίζει πως αν ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος κάνει πράξη τις απειλές του για επιβολή δασμών 35% στο διασυνοριακό εμπόριο της Βόρειας Αμερικής, ίσως η Fiat Chrysler αναγκαστεί να αποσυρθεί από το Μεξικό.
Θυμίζουμε πως προεκλογικά ο Διευθύνων ο κ. Marchionne είχε διαμηνύσει ότι η στάση που θα κρατήσει ο Donald Trump στο εμπόριο θα καθορίσει κατά πολύ τις δραστηριότητες της Fiat Chrysler στη Βόρεια Αμερική.
Να σημειωθεί πως η Fiat κατασκευάζει περίπου το 17% των οχημάτων της (503.000 ετησίως, το 86% εξ' αυτών πωλείται σε Η.Π.Α. και Καναδά) στο Μεξικό, οπότε ήταν θέμα χρόνου ο Ρεπουμπλικάνος να τη «βάλει στο μάτι»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης