Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stop στο κλείσιμο του Γκουαντανάμο από τον Trump - «Να μην επιστρέψουν οι κρατούμενοι στο πεδίο της μάχης»

Stop στο κλείσιμο του Γκουαντανάμο από τον Trump - «Να μην επιστρέψουν οι κρατούμενοι στο πεδίο της μάχης»
«Δεν πρέπει πλέον να γίνουν άλλες αποφυλακίσεις στο Γκουαντάναμο»
Την αντίθεση του στο άδειασμα και μετέπειτα κλείσιμο των φυλακών του Γκουαντανάμο εξέφρασε ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump.
«Δεν πρέπει πλέον να γίνουν άλλες αποφυλακίσεις στο Γκουαντάναμο.
Πρόκειται για ανθρώπους εξαιρετικά επικίνδυνους, δεν πρέπει να μπορέσουν να επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος, χωρίς όμως να εκπλήξει και ιδιαίτερα.
Ενδεικτικά, μία από τις πολλές σχετικές του αναφορές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ήταν η εξής ήταν να παραμένει ανοικτή η φυλακή και να «γεμίσει με κακούς ανθρώπους».
Όπως αναφέρουν οι New York Times, η κυβέρνηση του Barack Obama ενδέχεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα μια νέα επιχείρηση μεταγωγής σχεδόν 20 κρατουμένων στην Ιταλία, το Ομάν, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σημειώνεται πως συνολικά 780 κρατούμενοι πέρασαν από το Γκουαντάναμο…
Μετά και από τις προσπάθειες του κ. Obama, έχουν απελευθερωθεί από το Γκουαντανάμο πάνω από 180 άνδρες…
Συγκεκριμένα, όταν ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2009 ήταν έγκλειστοι στη φυλακή 242 άνθρωποι, για να μείνουν τελικά σήμερα 59.
Θυμίζουμε πως οι Δικαστικές Αρχές των Η.Π.Α. είχαν απορρίψει μέσα στο περασμένο έτος το αίτημα του Λευκού Οίκου να μπορούν να παραδεχτούν την ενοχή τους οι φυλακισμένοι μέσω τηλεδιάσκεψης, κάτι που θα επιτάχυνε την αποσυμφόρηση.
Η φυλακή - ντροπή, στην οποία οι κρατούμενοι υποβάλλονταν σε βασανιστήρια κλπ, άνοιξε τις πύλες της το 2001 στους υπόπτους για τρομοκρατία, στον απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001…

Το tweet του κ. Trump:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης