Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μήνυση κατά της ΕΚΤ κατέθεσαν 6 γαλλικές τράπεζες - Ζητάνε μείωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων

Reuters: Μήνυση κατά της ΕΚΤ κατέθεσαν 6 γαλλικές τράπεζες - Ζητάνε μείωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων
Όπως μεταδίδει το Reuters πρόκειται για μια σπάνια σύγκρουση μεταξύ της οικονομικής ελίτ της Γαλλίας και του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ
Οι BNP Paribas, Societe Generale και Credit Agricole είναι μεταξύ των έξι τραπεζών που κατέθεσαν μήνυση κατά της ΕΚΤ εκφράζοντας την ένσταση τους για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις έναντι των κρατικών τραπεζών.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η ΕΚΤ έχει μηνυθεί επανειλημμένως για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και από μικρότερες τράπεζες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο της.
Αλλά αυτή είναι η πρώτη υπόθεση που ξεκίνησε από τις μεγάλες τράπεζες της ζώνης του ευρώ και είναι μια σπάνια σύγκρουση μεταξύ της οικονομικής ελίτ της Γαλλίας και του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Η αγωγή ασκήθηκε από τις: BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole, η Credit Mutuel, Groupe BPCE και La Banque Postale.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, οι τράπεζες διαμαρτύρονται για την απαίτηση της ΕΚΤ για τη διακράτηση κεφαλαίων για τις ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που έχουν στη Caisse des Dépôts et Consignations (CDC).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης