Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επισκευάστηκε επιτυχώς το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους της Egyptair

tags :
Επισκευάστηκε επιτυχώς το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους της Egyptair
Η εν λόγω εξέλιξη αναμένεται να αποσαφηνίσει τα αίτια της πτώσης του αεροσάφους
Επισκευάστηκε το μαύρο κουτί, στο οποίο είναι καταγεγραμμένα τα στοιχεία της πτήσης του μοιραίου Airbus της Egyptair, το οποίο κατέπεσε στη Μεσόγειο της 19 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε σήμερα (28/6) η Επιτροπή Έρευνας της Αιγύπτου, δίνοντας πλέον ελπίδες ότι οι αρχές θα μπορέσουν να αποσαφηνίσουν τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω μαύρο κουτί, μαζί με ένα ακόμα, είχαν βρεθεί πριν από δύο εβδομάδες, ενώ μόλις εχθές (27/6) στάλθηκαν στο γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), προκειμένου να επισκευαστούν από τις εκτεταμένες φθορές που είχαν υποστεί.
«Το μαύρο κουτί επισκευάστηκε με επιτυχία από το πρακτορείο εργαστηριακών ερευνών για τα δυστυχήματα στη Γαλλία», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Επιτροπής.
«Οι δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί, και μπορούμε πλέον να είμαστε βέβαιοι ότι οι παράμετροι της πτήσης έχουν καταγραφεί σωστά», συμπληρώνει η ανακοίνωση, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι εργασίες για την επισκευή του δεύτερου μαύρου κουτιού θα συνεχιστούν και αύριο.
Η ανακοίνωση έρχεται μόλις μία μέρα μετά τις δηλώσεις των γαλλικών αρχών για την εκκίνηση ερευνών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε «ανθρωποκτονία από αμέλεια», ενώ παράλληλα προσθέτουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης