Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η Βενεζουέλα - Πουλάει χρυσό και παίρνει και τα 467 εκατ ευρώ της συμμετοχής στο ΔΝΤ

tags :
Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η Βενεζουέλα - Πουλάει χρυσό και παίρνει και τα 467 εκατ ευρώ της συμμετοχής στο ΔΝΤ
Η κατάσταση στην Βενεζουέλα είναι δραματική....δεν αποκλείεται ακόμη και πραξικόπημα τους επόμενους μήνες
Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκεται η Βενεζουέλα, το πρόυτπο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα..... 
Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, τα χρέη προς τους πιστωτές, σε συνδυασμό με την πτώση των κερδών από την εξαγωγή πετρελαίου (95% των συνολικών εξαγωγών), έχουν οδηγήσει σε ασφυκτική κατάσταση την Βενεζουέλα.
Τον Οκτώβριο του 2015 επιβεβαίωσε τις σχετικές φήμες, καθώς σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πληρώσει τους δανειστές της, πούλησε τα αποθέματα που είχε σε χρυσό.
Πλέον, χωρίς καμία άλλη λύση στον ορίζοντα, η Βενεζουέλα ανακάλεσε τα κεφάλαια της συμμετοχής της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ύψους 467 εκατ. δολ.
Το ΔΝΤ κατέχει κεφάλαια σχεδόν από όλα τα νομίσματα του πλανήτη και οι χώρες δικαιούνται να ανακαλέσουν τα κεφάλαιά τους ή να δανειστούν ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο κυμαίνεται ανάλογα με την χώρα.
Να θυμίσουμε ότι και η Ελλάδα έχει προβεί στην ίδια κίνηση στο παρελθόν.
Τα κεφάλαια που άντλησε η Βενεζουέλα από το ΔΝΤ θα χρησιμοποιηθούν για εισαγωγές, καθώς δεν υπάρχουν πλέον χρήματα στα ταμεία της χώρας ούτε για να εισαχθούν τα βασικά αγαθά.
Με την κατάσταση να γίνεται πιο δύσκολη όσο περνούν οι μέρες και το πολιτικό σκηνικό να «βράζει» στην Βενεζουέλα, είναι θέμα ολίγων μηνών να αναλάβει την εξουσία ο στρατός δηλαδή να εκδηλωθεί πραξικόπημα, τερματίζοντας έτσι την αποτυχημένη διακυβέρνηση του κ. Maduro.
Στο παρακάτω διάγραμμα βλέπουμε τα αποθεματικά της χώρας τα τελευταία χρόνια:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης