Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tumpel-Gugerell (ΕΚΤ): Σήμανε η ώρα για σταδιακή απόσυρση των έκτακτων μέτρων

tags :
Tumpel-Gugerell (ΕΚΤ): Σήμανε η ώρα για σταδιακή απόσυρση των έκτακτων μέτρων

Ήρθε η ώρα να επιστρέψει η οικονομική και νομισματική πολιτική της ΕΚΤ στο κανονικό της πλαίσιο, μετά τα έκτακτα μέτρα που λήφθησαν για να καταπολεμηθεί η κρίση. Αυτό επισήμανε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Gertrude Tumpel-Gugerell.

 

«Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει σταθεροποίηση της κατάστασης (στις αγορές). Συνεπώς, τώρα είναι η ώρα να επιστρέψει η νομισματική και οικονομική πολιτική πίσω σε συνθήκες κανονικότητας», επισήμανε η αξιωματούχος της ΕΚΤ.

Η κα Gugerell τόνισε ακόμη ότι η ΕΚΤ θα μειώσει σταδιακά τη ρευστότητα όπου και όπως κρίνει απαραίτητο και θα παραμείνει αφοσιωμένη στο στόχο της σταθερότητας τον τιμών. «Θα εξαλείψουμε σταδιακά τα μέτρα στήριξης των δανείων το κατάλληλο χρονικό διάστημα» διευκρίνισε.

«Καθώς η κατάσταση στις αγορές χρήματος βελτιώνεται διαρκώς, δεν είναι απαραίτητα όλα τα μέτρα ρευστότητας, στο μέγεθος που είχαν εφαρμοστεί. Είναι εμφανές ότι η σταθερότητα των τιμών θα παραμείνει ο πρωταρχικός μας στόχος. Ωστόσο, ας υπογραμμίσω ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στους κινδύνους από τις οικονομικές αγορές, αλλά και στο αντίκτυπο που θα έχουν αυτοί οι κίνδυνοι στην οικονομία»

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης