Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Με παρέμβαση των ελλήνων στα ομόλογα το spread στις 652 μ.β. - Υπό πίεση οι τράπεζες - Κερδοσκοπία στην Geniki, στήριξη στην ΕΘνική, αναπροσαρμόστηκε το ADRs

Με παρέμβαση των ελλήνων στα ομόλογα το spread στις 652 μ.β. - Υπό πίεση οι τράπεζες -  Κερδοσκοπία στην Geniki, στήριξη στην ΕΘνική, αναπροσαρμόστηκε το ADRs
(upd7) Δεν άντεξαν στις πιέσεις οι τράπεζες που έχασαν όλα τα ενδοσυνεδριακά τους κέρδη, με εξαίρεση την Εθνική που στηρίχθηκε ενεργά. Το ΧΑ έκλεισε στις 1550 μονάδες με άνοδο 0,53% με τζίρο 116 εκατ ευρώ και με όγκο 24 εκατ μετοχές. Στα ομόλογα υπήρξε παρέμβαση των ελληνικών τραπεζών συμβάλλοντας στην πτώση του spread, ενώ το ευρώ ανακάπτει προς τα 1,41 δολ μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της FED ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο αγοράς ομολόγων ώστε να στηρίξει την αγορά.
Στην αγορά ομολόγων σημειώθηκε η  παρέμβαση της παρέμβασης,  καθώς μετά τις μαζικές πωλήσεις ξένων στα ελληνικά ομόλογα και την εκτόξευση του spread από τις 660 στις 692 μ.β. παρενέβησαν οι ελληνικές τράπεζες αγοράζοντας ομόλογα και συμβάλλοντας στην μείωση των spread στις 652 μονάδες βάσης. Ταυτόχρονα μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της FED το ευρώ εκτοξεύτηκε έως τα 1,4160 δολάρια για να υποχωρήσει προς τα 1,4070 δολ.

Στα ομόλογα αρχικά με συντονισμένες, προσχεδιασμένες και μαζικές ρευστοποιήσεις στα ομόλογα από την  Citigroup, Deutsche bank, Morgan Stanley και UBS το spread εκτοξεύθηκε προς τις 692 μονάδες βάσης με σχετικά αξιόλογο όγκο. Οι πωλήσεις εντάσσονται σε τακτικές αποκομιδής κερδών. Μετά από αυτές τις κινήσεις παρενέβησαν οι ελληνικές τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Eurobank και ξεκίνησαν τις αγορές συμβάλλοντας στην μείωση των spreads στις 645 μονάδες βάσης.
Στο ΧΑ η στήριξη, με επίκεντρο τον τίτλο της Εθνικής τράπεζας συνεχίζεται. Ο τίτλος έκλεισε  στα 8 ευρώ ενώ έντονες είναι οι αγοραστικές παρεμβάσεις της Societe Generale 250 χιλ μετοχές, η UBS 240 χιλ μετοχές, η Cheuvreux 610 χιλ, η Credit Suisse 170 χιλ και η Deutsche bank 360 χιλ μετοχές.
Την ερχόμενη Τρίτη 19 Οκτωβρίου και στις 27 Οκτωβρίου θα εισαχθούν οι νέες μετοχές από την αύξηση και το ομολογιακό και ορισμένοι ακολουθούν τακτικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας πουλώντας  στην δευτερογενή αγορά συνδυάζοντας τις κινήσεις τους με την είσοδο των νέων μετοχών αλλά και για να αγοράσουν φθηνότερα.
Προφανώς και η εισαγωγή νέων μετοχών είναι άλλοθι ή αφορμή για κερδοσκοπία ωστόσο η αγορά επιχειρεί να αντιδράσει...
Υπάρχει προσπάθεια στήριξης της μετοχής της Εθνικής κρατώντας την μετοχή πάνω από τα 8,10 ευρώ, επίπεδα στα οποία θα ήθελε να παραμείνει η μετοχή η διοίκηση της τράπεζας ή κατά το προτιμότερο στα 8,5 ευρώ.... Ταυτόχρονα αποκαθίσταται η στρέβλωση μεταξύ μετοχής και ADRs  στην wall το οποίο αναπροσαρμόστηκε.
Πλέον μετοχή και ADRs δεν αποκλείνουν σημαντικά...
Πτωτικά  οι μετοχές της Alpha bank και Eurobank, ενώ αξιόλογη η αντίδραση στην Geniki bank που ενισχύθηκε 11,65%  ενόψει της αύξησης κεφαλαίου πέριξ των 2,8 ευρώ.
Το www.bankingnews.gr έχει αναφέρει αναλυτικά τι μπορεί αν συμβεί στην μετοχή της Geniki bank ενόψει της αύξησης κεφαλαίου που υλοποιείται στα 3,19 ευρώ.
Στα ομόλογα προκλήθηκε πανικός μετά τον καταιγισμό πωλήσεων  με το spread στις 692 μονάδες βάσης ωστόσο εκδηλώθηκαν αγορές από τις ελληνικές τράπεζες και οδήγησαν εκ νέου χαμηλότερα το spread στις 652 μονάδες βάσης. Στα  CDS πιο ελεγχόμενη η κατάσταση στις 680 μονάδες βάσης στην Ελλάδα 380 μ.β. στην Πορτογαλία και 415 μονάδες βάσης στην Ιρλανδία.
Το ευρώ συνεχίζει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα στα 1,4070 δολάρια ενώ έφθασε έως τα 1,4160 δολάρια μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της FED. Η Citigroup εκτιμά ότι θα κινηθεί προς την περιοχή των 1,4370 δολάρια αρχικά και μετά προς τα 1,47 δολάρια.
Ωστόσο δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την προσέγγιση καθώς προβλέπουν ότι το ευρώ έχει ανατιμηθεί σημαντικά και θα υπάρξει σημαντική διόρθωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης