Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η κυβέρνηση θα έσφαλε τα μέγιστα αν οδηγούσε την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου – Θα αποκτούσε τεράστια λαϊκά ερείσματα – Τι χρειάζεται για να αλλάξει η Χρυσή Αυγή ώστε να μετεξελιχθεί σε κόμμα που θα μπορούσε να συγκυβερνήσει στην Ελλάδα

tags :
    Η κυβέρνηση θα έσφαλε τα μέγιστα αν οδηγούσε την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου – Θα αποκτούσε τεράστια λαϊκά ερείσματα – Τι χρειάζεται για να αλλάξει η Χρυσή Αυγή ώστε να μετεξελιχθεί σε κόμμα που θα μπορούσε να συγκυβερνήσει στην Ελλάδα
Χρυσή Αυγή ένα κόμμα που έχει πυροδοτήσει πλήθος αντιδράσεων μετά τα τελευταία πρόσφατα γεγονότα με την δολοφονία ενός αριστεριστή που κατά τρόπο απόλυτα καταδικαστέο ένα μέλος της Χρυσής Αυγής προκάλεσε.

Η δολοφονία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαλόγου.
Είναι ακραία και πρέπει να καταδικάζεται από το σύνολο της κοινωνίας από την ακροδεξιά έως την ακροαριστερά.
Η κοινωνία δήθεν δάκρυσε για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου αλλά αυτοί που πραγματικά δάκρυσαν ήταν μόνο η οικογένεια του.
Όλοι οι υπόλοιποι δεν δάκρυσαν απλά εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός.
Στο κείμενο που ακολουθεί θέλω να αποτυπώσω τις αντιδράσεις στα social media αλλά και τις πολιτικές παρεμβάσεις που υπήρξαν και οι οποίες είναι περισσότερο σπασμωδικές παρά αποδεικνύουν πρόγραμμα και στρατηγική.
Στα γνωστά social media λοιπόν υπήρξε σε πλειοψηφικό ποσοστό καταδίκη του απαράδεκτου αυτού τραγικού συμβάντος και ταυτόχρονα μια ακραία προσέγγιση ότι η συμμορία, οι νεοναζί δηλαδή οι Χρυσαυγίτες είναι δολοφόνοι.
Η Αριστερά η πάντα φωνασκούσα Αριστερά έσπευσε να χαρακτηρίσει συλλήβδην ένα κόμμα…. δολοφόνους.
Το ΠΑΣΟΚ κρατάει επικοινωνιακά τουλάχιστον μια πολύ σκληρή στάση.
Η ΝΔ που από την δεξαμενή των ψηφοφόρων της βλέπει να δέχεται τις περισσότερες απώλειες και ως κυβέρνηση έλαβε ορισμένες αποφάσεις.
Εξέτασε να θέσει εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή αλλά μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε στο χάος, στην ηρωοποίηση.
Η Χρυσή Αυγή θα κατερχόταν στις επόμενες εκλογές με άλλο όνομα και έχοντας αποκτήσει τεράστια κοινωνικά ερείσματα θα σάρωνε.
Η κυβέρνηση λοιπόν αποφάσισε να διακόψει την χρηματοδότηση, εξέλιξη και αυτή λανθασμένη που για πολλούς λόγους θα καταπέσει εν καιρώ.
Το πρόσφατο γεγονός της δολοφονίας, της απόλυτα καταδικαστέας δολοφονίας πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο αλλαγής της φιλοσοφίας  της Χρυσής Αυγής.
Δυστυχώς σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας η Χρυσή Αυγή θεωρείται δολοφονική συμμορία.
Η έννοια δολοφονική συμμορία είναι προσβλητική και ατιμωτική για την Χρυσή Αυγή και η ηγεσία της πρέπει να δράσει τώρα.
Σε πρόσφατο άρθρο του πρώην υφυπουργός και συνεργάτης του bankingnews.gr ως αρθογράφος παρουσίασε μια άκρως ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το πώς μπορεί να εκδημοκρατιστεί στα μάτια της κοινωνίας η Χρυσή Αυγή.
Πέραν της κριτικής που ασκήθηκε αποκαλύφθηκαν και οι δήθεν τιμητές της δημοκρατίας.
Ορισμένα κατάπτυστα σχόλια του τύπου αποκαλύφθηκαν οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής και άλλα τέτοια έδειξαν ότι κυριαρχεί η μισαλλοδοξία σε ορισμένους.
Η μικρότητα τους, η ανεπάρκεια τους, τους περιχαρακώνει γύρω από το μηδέν καθώς ορισμένοι δήθεν δημοκράτες είναι μηδενικά.
Η άποψη για το πώς θα εκδημοκρατιστεί η Χρυσή Αυγή μπορεί να εκλαμβάνεται ως ένα ακόμη οπαδός της Χρυσής Αυγής.
Αυτά είναι αστεία πράγματα.
Δεν είναι όμως αστεία η στάση μέρους της κοινωνίας που θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.
Θεωρούμε και θα συμφωνήσουμε με το πρόσφατο άρθρο του πρώην υφυπουργού και αρθρογράφου ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να αδράξει την ευκαιρία και να αποτινάξει την ρετσινιά.
Η Χρυσή Αυγή όντως στηρίζεται σε ορισμένους τραγικούς τύπους αλλά στηρίζεται και σε μια πλατιά βάση ψηφοφόρων ή οπαδών που έχουν σιχαθεί την υποκρισία, την παρακμή.
Η Χρυσή Αυγή αν καταφέρει να περιθωριοποιήσει τους τραγικούς τύπους και να αναδείξει ένα πολιτικό λόγο όσο οξύς και αν είναι θα καταφέρει να επικρατήσει σε μερίδα των ελλήνων ψηφοφόρων.
Αν η Χρυσή Αυγή καταφέρει να εκδημοκρατιστεί στην λογική της έξωθεν και έσωθεν καλής μαρτυρίας τότε είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει τον επόμενο πόλο συγκυβέρνησης.
Μια κυβερνητική συνεργασία μεταξύ της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής δεν θα πρέπει να θεωρείται ούτε ουτοπική ούτε ακραία.
Οι ταμπέλες τύπου ακροδεξιός, αριστερός και ακροαριστερός δεν υπάρχουν.
Είναι κατασκευάσματα για να διαχωρίζουν τους ανθρώπους και να τους περιχαρακώνουν σε μαντριά όπως αλληγορικά θα έλεγε και Ε. Αβέρωφ.
Ως εκ τούτου μια Χρυσή Αυγή που θα στηριζόταν στους πατριώτες εθνικιστές και θα είχε εκδημοκρατιστεί ουσιαστικά και όχι τυπικά θα κέρδιζε στην κοινωνία και θα μπορούσε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.  


Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης