Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει για τη «φούσκα» του Bitcoin ο Robert Shiller - «Ένα ακόμη αποτυχημένο πείραμα»

tags :
Επιμένει για τη «φούσκα» του Bitcoin ο Robert Shiller - «Ένα ακόμη αποτυχημένο πείραμα»
«Bear» για το Bitcoin ο Robert Shiller
Το Bitcoin ενδέχεται να αποτελέσει «ένα ακόμη αποτυχημένο πείραμα για ένα νέο νόμισμα», εκτίμησε ο πασίγνωστος νομπελίστας (2013) οικονομολόγος Robert Shiller, κάνοντας λόγο για μία από τις «μανίες» που «εμφανίζονται ήδη από το 1800».
Μέσω του blog του, ο καθηγητής του Yale University και δημιουργός του ομώνυμου δείκτη («Case-Shiller Index»), ο οποίος προέβλεψε σωστά τη «φούσκα» dot-com που ξέσπασε με τον ερχομό της νέας χιλιετίας, δικαιολόγησε την δημιουργία των ψηφιακών νομισμάτων ως ένα μέσο εξέγερσης στις κεντρικές τράπεζες και τις εθνικές κυβερνήσεις, εξαιτίας της ανωνυμίας που προσφέρεται στις συναλλαγές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον περασμένο Απρίλιο, ο κ. Shiller χαρακτήρισε το Bitcoin ως «φούσκα», χωρίς, ωστόσο, να προβλέπει οριστική εξάλειψη του δημοφιλούς ψηφιακού νομίσματος το αμέσως επόμενο διάστημα.
Μιλώντας τότε στο κανάλι CNBC, παρουσίασε μία άλλη πτυχή για τη χρήση των κρυπτονομισμάτων, κάνοντας λόγο για «μία άλλη εκδοχή της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Είναι λαμπερό (για τους ανθρώπους).
Είναι πιο ψυχολογικό από κάτι που θα μπορούσε να εξηγηθεί από το τμήμα της πληροφορικής».
Βέβαια, παραδέχθηκε ότι ορισμένοι επενδυτές κέρδισαν πολλά χρήματα από το εμπόριο ψηφιακών νομισμάτων.
Όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις, η πολιτική έχει επηρεάσει και αυτόν τον κλάδο, επισήμανε.
«Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι ανθρώπων που δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση πια, τους αρέσει η ιδέα ότι αυτό (το Bitcoin) δεν προέρχεται από την κυβέρνηση, προέρχεται από έναν πραγματικό έξυπνο επιστήμονα ηλεκτρονικών υπολογιστών που τους αρέσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης