Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτόξευση 65% στις ICOs το α’ 3μηνο 2018, στα 6,6 δισ. δολάρια

tags :
Εκτόξευση 65% στις ICOs το α’ 3μηνο 2018, στα 6,6 δισ. δολάρια
Παρά τις προειδοποιήσεις των ρυθμιστικών αρχών, οι ICOs αυξήθηκαν το α’ 3μηνο 2018
Εντυπωσιακή αύξηση κατέγραψαν οι αρχικές προσφορές «μαρκών» (Initial Coin Offerings, ICOs) κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, κόντρα στις ουκ ολίγες προειδοποιήσεις των κρατικών ρυθμιστικών αρχών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας «Smith+Crown» που παραθέτει το κανάλι CNBC, για το εν λόγω χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 217 ICOs, συνολικής αξίας 6,6 δισεκ. δολαρίων.
Η επίδοση για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, ανερχόταν σε 3,9 δισεκ. δολάρια.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι, στην ίδια έρευνα, διαπιστώθηκε πως το 19% εκ των περίπου 1.450 ICOs που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές του περασμένου έτους, ήταν «απάτες», καθώς οι επενδυτές έχασαν τα χρήματα που τοποθέτησαν.

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς «εξαπάτησε» τους επίδοξους επενδυτές των ICOs

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission, SEC) έχει κρούσει ουκ ολίγες φορές τον κώδωνα τους κινδύνου για τις ICOs, έχοντας, επίσης, μπλοκάρει ορισμένες εξ αυτών.
Ωστόσο, αυτή τη φορά πήγε ένα βήμα «παραπέρα».
Συγκεκριμένα, η SEC δημιούργησε τον ιστότοπο HoweyCoins.com, που υποτίθεται ότι προωθούσε μία ICO την οποία, μάλιστα, στηρίζαν και διάφοροι διάσημοι.
Επίσης, δημιούργησε ακόμη και τη φόρμα για την επένδυση.
Βέβαια, όταν ερχόταν οι χρήστες επέλεξαν την επένδυση επιλέγοντας «Buy Coins Now», μεταφέρθηκαν στον ιστότοπο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

«Ναυάγησε» το 46% των ICOs που πραγματοποιήθηκαν το 2017!

Σε παταγώδη αποτυχία οδηγήθηκε το 46% των αρχικών προσφορών «μαρκών» που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο έτος, σύμφωνα με την έρευνα του ιστότοπου news.Bitcoin.com, αποδεικνύοντας το υπάρχον υψηλό ρίσκο στον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων και τη δυσπιστία του επενδυτικού κοινού.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην έρευνα, ένα επιπλέον 13% «σχεδόν απέτυχε».
Τα συνολικά κεφάλαια που αντλήθηκαν από τις αποτυχημένες ICOs, δηλαδή οι απώλειες των επενδυτών, φτάνουν τα 100 εκατ. δολάρια.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το TokenData, ήδη 20 ICOs έχουν αποτύχει εντός του 2018.



Να εξηγηθεί ότι οι ICOs αποτελούν έναν νέο και καινοτόμο τρόπο χρηματοδότησης των νεοσύστατων επιχειρήσεων, με την έκδοση ψηφιακών μαρκών που μπορούν να διαπραγματεύονται διαδικτυακά.
Οι μάρκες είναι εμπνευσμένες -και δομημένες- από κρυπτονομίσματα όπως το Βitcoin και το Εthereum.
Ουσιαστικά, πρόκειται για νέα ψηφιακά νομίσματα, που πωλούνται έναντι πραγματικών χρημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης νεοσύστατων επιχειρήσεων.
Μέσα στο 2017, από τις ICOs αντλήθηκαν συνολικά 3,88 δισεκ. δολάρια.
Ωστόσο, μόνο εντός του τρέχοντος έτους η επίδοση ανέρχεται σε 1,1 δισεκ. δολάρια!


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης