Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευθύνες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξαπολύει το Κατάρ για την κρίση του Κόλπου

tags :
Ευθύνες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξαπολύει το Κατάρ για την κρίση του Κόλπου
Το Κουβέιτ προΐσταται των προσπαθειών διαμεσολάβησης μεταξύ του Κατάρ και των τεσσάρων αραβικών κρατών που το μποϊκοτάρουν
Ευθύνες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξαπέλυσε το Κατάρ, επικαλούμενο δημοσίευμα της Washington Post, βάσει του οποίου τα ΗΑΕ είχαν κεντρικό ρόλο στην κρίση μεταξύ των χωρών του Κόλπου.
Το δημοσίευμα επικαλείται διπλωματικές πηγές των ΗΠΑ.
Η Ντόχα ανακοίνωσε δια του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι πιστύει τις αποκαλύψεις που έγιναν στα τέλη Μαΐου για την ευθύνη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο διπλωματικό ρήγμα μεταξύ της και των γειτόνων της.
"Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην Washington Post ... αποκάλυψαν τη συμμετοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και ανώτερων αξιωματούχων στο hacking εναντίον του ειδησεογραφικού πρακτορείου του Κατάρ", τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κατάρ.
Ο υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Anwar Gargash δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι το δημοσίευμα της Washington Post ήταν ψευδές και αρνήθηκε τη συμμετοχή της χώρας του σε οποιαδήποτε κυβερνοεπίθεση εναντίον του Qatar News Agency.
Στο μεταξύ, η Αίγυπτος επέμεινε σήμερα στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ντόχα από τις χώρες του Κόλπου, δια του υπουργού Εξωτερικών της, Sameh Shoukry.
Ο τελευταίος συναντήθηκε με τον ομόλογό του από το Κουβέιτ για να συζητήσουν τις κυρώσεις που επέβαλαν στο Κατάρ στις 5 Ιουνίου η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος, κατηγορώντας τη χώρα για χρηματοδότηση μαχητικών του Ιράν. Η
Ντόχα αρνείται τις κατηγορίες.
Το Κουβέιτ προΐσταται των προσπαθειών διαμεσολάβησης μεταξύ του Κατάρ και των τεσσάρων αραβικών κρατών που το μποϊκοτάρουν. 
Ο κορυφαίος διπλωμάτης του Sheikh Sabah al-Khalid al-Sabah συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ και τον πρόεδρο της χώρας, Abdel Fattah al Sisi, σήμερα στο Κάιρο.
Ο Shoukry είπε στον Sabah ότι ο μόνος τρόπος για την επίλυση της κρίσης θα ήταν εάν το Κατάρ εκπλήρωνε τα αιτήματα που περιλαμβάνουν τη μείωση της υποστήριξής του προς τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, το κλείσιμο του δορυφορικού τηλεοπτικού καναλιού al-Jazeera, το κλείσιμο μιας τουρκικής στρατιωτικής βάσης και τη μείωση των σχέσεών του Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης