Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Μία νεκρή και 3 τραυματίες από πυροβολισμούς κυβερνητικής παραστρατιωτικής συμμορίας

tags :
Βενεζουέλα: Μία νεκρή και 3 τραυματίες από πυροβολισμούς κυβερνητικής παραστρατιωτικής συμμορίας
Μεταξύ άλλων, οι ψηφοφόροι του «δημοψηφίσματος» ερωτήθηκαν αν απορρίπτουν την πρόταση για τη νέα Βουλή, εάν θέλουν τις ένοπλες δυνάμειςνα υπερασπιστούν το υπάρχον σύνταγμα, και εάν προτιμούν πρόωρες εκλογές
Μία νεκρή και 3 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του επεισοδίου που σημειώθηκε σήμερα στη Βενεουέλα, κατά τη διάρκεια ανεπίσημου δημοψηφίσματος που διοργάνωσε η αντιπολίτευση για να πιέσει, για το τέλος δύο δεκαετιών σοσιαλιστικών κυβερνήσεων.
Ένοπλοι πάνω σε μηχανές, άνοιξαν πυρ σε πλήθος ψηφοφόρων στη Βενεζουέλα σκοτώνοντας 60χρονη γυναίκα και τραυματίζοντας τρεις, σύμφωνα με ακτιβιστές.
Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης Δημοκρατική Ενότητα υποστηρίζει ότι κυβερνητική «παραστρατιωτική» συμμορία άνοιξε πυρ στην φτωχογειτονιά της Κατία στο Καράκας.
Πλάνα από βίντεο δείχνουν τον κόσμο να διασκορπίζεται ενώ ακούγονται πυροβολισμοί, και πολλούς διαδηλωτές να καταφεύγουν σε εκκλησία.
Μετά από μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων όπου έχουν σκοτωθεί περίπου 100 άτομα, η αντιπολίτευση χαρακτήρισε το ανεπίσημο δημοψήφισμα της Κυριακής ως πράξη πολιτικής ανυπακοής.
Ο πρόεδρος Nicolas Maduro το καταδίκασε ως παράνομο και χωρίς νόημα.
Ο ίδιος προωθεί επίσημη ψηφοφορία στις 30 Ιουλίου 2017 που αποζητά τη λαϊκή εντολή για νέα Βουλή.
Μεταξύ άλλων, οι ψηφοφόροι του «δημοψηφίσματος» ερωτήθηκαν αν απορρίπτουν την πρόταση για τη νέα Βουλή, εάν θέλουν τις ένοπλες δυνάμειςνα υπερασπιστούν το υπάρχον σύνταγμα, και εάν προτιμούν πρόωρες εκλογές (πριν από τη λήξη της θητείας του Maduro το 2018).
Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κάλεσε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, εθνική απεργία κατά του προέδρου Nicolas Maduro σε μία κλιμάκωση διαδηλώσεων μετά από το τεράστιο συμβολικό δημοψήφισμα το Σαββατοκύριακο.
«Ξεκινά η ώρα μηδέν», δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Freddy Guevara εξ ονόματος του συνασπισμού της Δημοκρατικής Ενότητας, χρησιμοποιώντας μια στρατιωτική ορολογία για μια αποφασιστική επιχείρηση και κατηγορώντας την αριστερή κυβέρνηση ότι δεν κατάλαβε τη βούληση των πολιτών.
"Καλούμε ολόκληρη τη χώρα αυτή την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 να συμμετάσχει μαζικά και ειρηνικά σε μια εθνική 24ωρη απεργία ως μέσο πίεσης και προετοιμασίας για την οριστική κλιμάκωση που θα είναι την επόμενη εβδομάδα", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης