Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sueddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα και η Κύπρος ιδανικοί προορισμοί διακοπών για άτομα με κινητικά προβλήματα

tags :
Sueddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα και η Κύπρος ιδανικοί προορισμοί διακοπών για άτομα με κινητικά προβλήματα
Το εν λόγω σύστημα παρέχει πλήρη αυτονομία σε ΑμεΑ για την πρόσβαση τους στη θάλασσα, είναι ασφαλές για χρήστες και άλλους λουόμενους, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ενεργειακά αυτόνομο
Η Ελλάδα και η Κύπρος ενδείκνυνται για επιλογή ως προορισμοί διακοπών, για άτομα με κινητικά προβλήματα, όπως αναφέρει σε σημερινό (17 Ιουλίου 2017) της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
Κι αυτό έχει να κάνει γιατί σε κάποιες ελληνικές και κυπριακές παραλίες, γίνεται χρήση του κοινοτόμου σύστηματος SEATRAC, το οποίο εφευρέθηκε από το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Χάρη σε αυτό τα άτομα που βρίσκονται σε αναπηρικό καροτσάκι, μπορούν να νεισέλθουν στη θάλασαα, χωρίς τη βοήθεια άλλου ατόμου.
Το SEATRAC έχει ήδη εγκατασταθεί σε 30 ελληνικές παραλίες που σημειώνονται στο χάρτη της ιστοσελίδας της εταιρείας η οποία τα παράγει (www.tobea.gr), ενώ και στην Κύπρο σε κάποιες παραλίες προσφέρεται το συγκεκριμένο σύστημα.
Το εν λόγω σύστημα παρέχει πλήρη αυτονομία σε ΑμεΑ για την πρόσβαση τους στη θάλασσα, είναι ασφαλές για χρήστες και άλλους λουόμενους, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ενεργειακά αυτόνομο (λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια), αναφέρει η βαυαρική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης